Just another week story

From now on I'll blog in danish because it's easier for me, if you want it badly in english then translate it use google its free, haha.

Ok Uge Ok
Nok om det, nu skal jeg fortælle jer min første uge på kbh uni (hvor det ikke er introkursus). Mandag var en god start, med sådan en lang navneopråbning fra en lærer der ikke engang kunne sige miemarie rigtigt men derimod noget helt andet, haha men vi er egentlig også en del med udlændingske navne. Så havde vi om statistik, alt hvad damen sagde var en stor gentagelse for mig så jeg stenede 9gag. Senere på dagen havde vi øvelser til et program kaldt R-studio. Det er forvirrende og åndsvagt (min mening). Tirsdag var en lang dag, vi havde en lærer fra kroatien, hun snakker ret komisk (hvad hvad) istedet for (ved hvad), men hun er bedre end hende vi har til statistik. Btw om mandagene og torsdagene har vi statisktik og tirsdag og fredag modellering og programmering. Om tirsdag eftermiddag har vi øvelser og opgaver der skal løses og de er ret svære når lærerne regner med at man kan matlab så professionelt, der er også en lærer som har det svært med at formulere til vores niveau, det er ren frustrationer i matlab øvelses timerne, hvilket vi også har om fredagene. Så tænker man lige, hvad laver I så om onsdagene, vi har fri!! Fri som i 3 dags weekend på 1 uge. Ret luksus, men ærligtalt tror jeg at den onsdag er planlagt til at lave projekter og rapporter på, dem som vælter ind engang i oktober og fremover. Torsdag var jeg hjemme pga. hals-smerter og træthed. Men det hjalp med Strepsils og en masse kamillete. Så alhamdullillah at jeg kom op på begge ben rask og sund :-). Jeg fik også registreret mig selv på den nye tandlæge. 


Dagen igår:

Ret langtrukket timer i starten hvor man ikke forstod en dyt.. Pausen var okay, ej den var god bare underligt at vores kantine ligger ned i en kælder. Jeg kan ikke lide CSS, vil hellere på Panum. CSS er så umoderne, sådan et forladt tidligere hospital, man... Well ik mere brok. For min fredag blev ret god efter vi fik fri og jeg tog sammen med nogle veninder over til moskeen her lærte jeg nogen fra 2året på min uddannelse (IT-medicin også kaldt It og sundhed), det er ret blæret ved lige hvor jeg skal hen når tingene virkelig ikke giver mening (det plejer aldrig at ske ha haa..) og så lærte jeg to andre også flinke piger, der er godt nok mange søstre i kbh-"somalisk ejet"-moske. Og jeg synes det var fedt at se deres sammenhold og ja hele måden foredraget gik på var awesome. Nåårh ja Nabila fra Uganda der holdte foredraget var super god, Mashaa Allah! Jeg fik en del ud af foredraget, selvom jeg vidste det meste så var det godt at få det repeteret. Jeg kan bedre lide metoden kbh bruger end den der bliver brugt i aalborg fordi først og fremmest handler det hele om at samle søstrene og se religionen som noget der er vores, noget vi skal passe på. Godt nok kom der en forkert udmeldelse af en kvinde der sagde "Der er Shia og så er der muslimer og ikke Shia-muslimer og Sunni-muslimer" subhannallah.. men vi kan ikke alle have samme hjerter, tanker og intensioner om vores relegion. Men jeg synes I aalborg moske er det meget hårdt på hårdt som man også kan kalde det. Der er én type og det slet ikke for at hakke ned på foredrag holderne derover, men der bliver lavet intern jokes til tider om andre grupper, og det er lidt øv for og hvad så hvis jeg tror på det ene og andre tror på det andet? Der skal ikke gøres grin med. Emnet kan være ligegyldigt lige nu, for det er ikke noget der skal overdække min blog. Det jeg mener er bare at der ikke bliver givet plads til alle i aalborg moske, hvilket helt klart gøre at ikke alle dukker op. Sådan har vi det ikke i kbh moske (som jeg jo er blevet en del af nu, hehe) og det er dejligt, at vi kun diskutere religion overordnet, og som forelæseren sagde igår ingen kan føle sig 100 % sikker på sin tro, vi synder alle. Man kan vågne op som muslim og gå i seng som kufar (en af dommedagenes små tegn). Men må Allah retlede os allesammen, og få os alle til at elske hinanden på vegne af Islam. Ja det var om det emne. Efter moskeen, var vi 5 stykker der gik ud og spiste, ret hyggelig måde at forenes som søstre på. Hahaha vi skal næste gang prøve sushi, skal nok blive fun in shaa Allah. Jo så var klokken blevet otte og jeg tog hjem med et smil på læberne :-)! Bemærk at det startede med at være en tør kedelig dag til at være en fantastisk dag for MIG. - det sociale er jo vigtigt :p

Some pictures. Hope you all have a nice weekend :-)6 comments: